Zin in
morgen
Klant
Volthera
Disciplines
UX/UI Branding Development

Een slimme calculator voor nog slimmere zonnepanelen.

aanleiding

Volthera is een innovatief systeem voor zonnepanelen. Uniek omdat het naast energie, ook warm water opwekt. Een ideaal product dus voor de verduurzaming van onze huizen. Geen wonder dat het Volthera-systeem zo snel zó populair werd.

Volthera
Ons verkoopproces kostte voorheen veel tijd en handwerk. Met kleine rekenfoutjes tot gevolg en veel dubbel werk.
Klantvraag

Het succes van Volthera leidde tot veel drukte voor de verkoopadviseurs. Helemaal omdat de configuratie van elke Volthera-systeem volledig afgestemd moet worden op de unieke woonsituatie van de klant. Met als gevolg dat het voor Volthera veel energie, tijd en moeite kostte om tot een offerte te komen. Met ook nog aardig wat uitval van huizen die niet aan de criteria bleken te voldoen.

Een ideaal scenario voor succesvolle automatisering. Dus wij aan de slag.

AANPAK

Samen met Volthera kozen we voor een online calculator waarmee we meerdere vliegen in één klap zouden slaan. Een rekentool die niet alleen een grote tijdsbesparing zou opleveren voor de interne organisatie, maar die ook een extra boost zou geven aan de propositie, de overtuigingskracht en verkoop-power richting de markt.

RESULTAAT

Deze overtuigingskracht realiseerden we op twee manieren. Allereerst natuurlijk door het voordeel – de concrete besparing voor huisbezitters – op een aantrekkelijke en interactieve manier tot leven te brengen. Compleet configureerbaar naar hun unieke en persoonlijke woonsituatie.

Maar daarnaast ook door gebruik te maken van positieve vormgeving en een moderne user-interface. Dus kozen we voor interacties en visualisaties die de kwaliteit en de hoogwaardige materialen van het Volthera-systeem nog extra in het zonnetje zetten.